16-02-2025, 11:16 AM
(16-02-2025, 10:27 AM)Salmon Wrote:(15-02-2025, 09:37 PM)NanaJan Wrote:
mevzu bahis sadece saçmalayan veya çok konuşan oyuncuların önüne geçmek değil, hep birlikte uyum içerisinde iletişim kurabilmekte...... Kendimizi geliştirip uyum sağlamak yerine imtiyaza sığınmak olmamalı
Bir grup insanın, kendi dillerini bilen 3 tane yöneticinin olduğu bir yerde kendi dillerini konuşmalarının nasıl bir imtiyaz olarak nitelendirildiğini anlamıyorum. Pekâla ben de İngilizce konuşup anlaşabiliyorum ancak bunun gerekliliği var mı? Uyum sağlamanın önündeki tek engel dilmiş gibi davranmanın da bir anlamı yok. Sol alttaki yabancı bir dildeki birkaç satır yazının oyunun seyrini bozacağını veya oyuncular arasında bir uyumsuzluk çıkaracağını söylemek de mantıksız. Türk isek Türklerle Türkçe konuşabilelim, özellikle de Türkçe bilen yönetici sayısının bu kadar fazla olduğu bir zamanda.
Sizin savunduğunuz dil bariyerinin ortadan kaldırma konusundaki düşünce imtiyaz isteği,herkesin herkesin anlamasını beklediğimiz ve toplu iletişimin sağlandığı bir mod neticede. E zaten klan eventlerinde böyle bir zorunluluk da yok. Kaldı ki sunucularda ara ara konuşulan İngilizce dışı kelimeler ve konuşmalara zaten oluyor. Kimsenin anlamadığı uzun sohbetlere dönüşmediği veya küfürlü bir konuşma geçmediği sürece her dilde olabilen ve olağan bir durum bu.